Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten?
Voer hier uw e-mailadres in en wij sturen u een e-mail met daarin uw gebruikersnaam en een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.Inloggen
HomeNieuws

Nieuws

Verkoop Legakkers Vinkeveense Plassen

Na twee sucsesvolle verkoopinformatieavonden waarop honderden geïnteresseerden zich van informatie hebben laten voorzien, zien we uit naar de veiling op 18 april a.s.

Kijk voor informatie op https://www.werkenaandevinkeveenseplassen.nl

 


Rondleiding Huwa

Ledenvergadering Des Lands

Op 8 maart 2017 waren we met 15 leden van Des Lands aanwezig bij Huwa (Vandersanden Group) te Spijk. Het was een interessante middag waarbij we veel hebben geleerd over de productie, het gebruik en de toepassing van stenen voor de bouw en de openbare buitenruimte.

We zagen hoe de kleur en de kwaliteit van straatbakstenen wordt bepaald door de kleireceptuur en het bakproces. In de productie worden diverse mengsels toegepast. Daarna zagen we hoe de straatbakstenen gebakken worden bij een temperatuur van circa 1.150°C.

Hierna vond er onder het genot van een goede maaltijd verzorgd door Huwa nog een ledenvergadering plaats.
Al met al was het een geslaagde middag.

 

Lees meer...

Koop een onbewoond eiland

Openbare veiling van 44 legakkers in Vinkeveense Plassen

Utrecht - Een eigen onbewoond eilandje bezitten in een uniek recreatiegebied? Dat is nu mogelijk. Op de Vinkeveense Plassen gaan 44 zogenaamde legakkers onder de hamer; langwerpige smalle eilandjes, ontstaan door turfwinning in de vorige eeuw. Op 18 april aanstaande is de openbare veiling, in Vinkeveen. Vandaag, 1 maart 2017, begint de verkoopcampagne.


“Op je eigen eiland is het heerlijk vertoeven. Je bootje aanleggen, picknicken, genieten van het uitzicht, de rust, de weidsheid. Alleen of met vrienden. En dat op een steenworp afstand van Amsterdam en Utrecht”, aldus Anco Goldhoorn, wethouder van gemeente De Ronde Venen en bestuurder van het Recreatieschap Vinkeveense Plassen.


Het Recreatieschap, huidige eigenaar van deze legakkers, wil met de verkoop zorgen dat het unieke cultuurhistorisch landschap behouden blijft. Legakkers, of delen ervan, spoelen weg. Alleen het beschoeien van oevers kan dit voorkomen, maar dat is een kostbare operatie. De nieuwe eigenaren krijgen de verantwoordelijkheid voor onderhoud. Ongeveer de helft van de te verkopen legakkers heeft een beschoeiingsverplichting; de nieuwe eigenaar moet binnen 3 jaar zorgen voor degelijke beschoeiing van de oevers.


Legakkers zijn een karakteristiek onderdeel van het landschap van de Vinkeveense Plassen. “Het is best emotioneel om ze van de hand te doen, maar we zijn ervan overtuigd dat we ze voor de Plassen op die manier juist kunnen behouden”, aldus Anco Goldhoorn.


Het plassengebied is onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur. Daarom gelden beperkende regels in het bestemmingsplan. Bebouwing, zoals een blokhut, is niet toegestaan op de legakkers. De gemeente onderzoekt met een bestemmingsplanprocedure of de gebruiksmogelijkheden in de toekomst kunnen worden verruimd.


Voor geïnteresseerden zijn twee voorlichtingsavonden gepland in sociaal cultureel centrum De Boei in Vinkeveen op 20 en 29 maart aanstaande. Er is een speciale website met meer informatie: www.werkenaandevinkeveenseplassen.nl. Daar staat ook hoe mensen zich kunnen registreren voor de veiling.


Het Recreatieschap is een samenwerking van gemeente Amsterdam, gemeente De Ronde Venen en de Provincie Utrecht. Het Recreatieschap ziet het als haar missie om de toegankelijkheid van de plassen te vergroten, met kwalitatief hoogstaande en meer diverse recreatievoorzieningen. Met als doel ervoor te zorgen dat bezoekers ook in de toekomst kunnen blijven genieten van dit unieke recreatiegebied.


Nieuwe eigenaar passantenhaven Rhenen

Namens de Coöperatie des Lands verkoopt Van der Leij advies beheer en management de passantenhaven Rhenen. Deze passantenhaven is eigendom van het recreatieschap Utrechtse Heuvelrug Vallei en Kromme Rijn. Wegens de ontmanteling van het recreatieschap per 1 januari 2018 wordt dit eigendom in opdracht verkocht. De gemeente Rhenen heeft middels raadsbesluit aangegeven de nieuwe eigenaar te willen worden.

Op basis van transparantie en duurzaamheid streven beide partijen naar een afronding van de verkoop medio april 2017. De verkoopakte wordt op dit moment door Van der Leij advies beheer en management opgemaakt waarbij ook de erfpachtovereenkomst met het Rijksvastgoedbedrijf wordt meegenomen. Andere overeenkomsten, zoals de beheersovereenkomst met de uitbater van het restaurant, worden geëvalueerd en opnieuw vastgesteld. Tenslotte behoort tot de werkzaamheden het ten uitvoer laten brengen van een bodemkundig onderzoek. Op basis van de rapportage met het oog op de verkoop, dienen indien nodig aanvullende afspraken dan wel onderhandelingen te worden gevoerd.

 

          

 


Dag van de Openbare Ruimte 2017

Dag van de Openbare Ruimte is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iedereen die werkzaam is binnen het werkveld openbare ruimte: ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer.

Ook dit jaar is de Coöperatie Des Lands weer aanwezig met een stand. De afgelopen editie bezocht maar liefst een recordaantal van 5.800 geïnteresseerden de beurs, dit is een toename van 14% ten opzichte van 2015. 

Voor gemeentelijke beleidsmakers, diensthoofden, gebiedsregisseurs, beheerders en projectmanagers, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, adviseurs en andere beroepsmatig geïnteresseerden is dit de kans om bij ons en meer dan 400 andere bedrijven op de beursvloer inspiratie op te doen over de nieuwste producten, trends en oplossingen voor een moderne en leefbare omgeving. 

Openingstijden:
Woensdag 27 september: 10.00u - 17.00u
Donderdag 28 september: 10.00u - 17.00u 

Op woensdag 27 september hebben wij vanaf 16:00 uur een Des Lands borrel bij onze stand.

Locatie:
Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht 

Standnummer volgt.

voor meer informatie klik hier.

 


Sint-Michielsgestel - Watertuin De Beemden

De gemeente Sint-Michielsgestel wapent zich tegen overstromingen en verdroging. Het watermanagement wordt opgepakt onder andere door afkoppeling van het regenwater van het riool en waterberging. Voor de waterbergingslocaties gaat de gemeente niet alleen voor een functionele oplossing. De “watertuinen” moeten een versterking gaan vormen voor de dorpen, op het gebied van bijvoorbeeld recreatie, natuur, educatie en zorg. Samen met de gemeente en verschillende partners gaan we op zoek naar samenwerkingsverbanden en meerwaarde voor ondernemers, burgers en maatschappelijke partijen.

Eén van de watertuinen ligt in het gebied De Beemden op loopafstand van het centrum van Sint-Michielsgestel. In Watertuin De Beemden wordt een waterberging gerealiseerd. De watertuin vangt water op bij grote pieken en het water wordt benut in droge perioden. Het gebied krijgt een educatieve functie en het wordt beter toegankelijk gemaakt voor (rolstoel)gebruikers.

De Oversteek is vanaf het eerste moment betrokken bij de ontwikkeling van de watertuinen in Sint-Michielsgestel en stelt momenteel een projectplan op voor Watertuin De Beemden. De gemeente Sint-Michielsgestel heeft op advies van De Oversteek enkele bureaus die zijn aangesloten bij de Coöperatie Des Lands gevraagd om een bijdrage te leveren aan het project. ENtice2create stelt de kaarten op en verzorgt de opmaak van het document. Bureau Buitenwaard (in samenwerking met Frank Ringenaldus) voert ecologisch en hydrologisch onderzoek uit. Citeg werkt aan de kostenraming.

Dit is weer een mooie voorbeeld hoe de Coöperatie Des Lands u kan ondersteunen!

 


Altijd al je eigen eiland willen hebben?

Altijd al je eigen eiland willen hebben? Dat kan nu! Binnenkort start de verkoop van recreatieve legakkers in de Vinkeveense
plassen. Een uniek natuurgebied centraal gelegen in Nederland. 

De eilandjes worden verkocht door het Recreatieschap Midden Holland. Coöperatie Des Lands heeft van het recreatieschap de opdracht gekregen om het hele verkoopproces te begeleiden. Onze ervaren specialisten in Groen blauwe projecten hebben hun expertise op het vlak van kaarten maken, GIS data, beheer en onderhoud, aan- en verkoop van groengebieden en communicatie ingezet voor een unieke verkoopaanpak. Wij nemen het hele verkoopproces uit handen en garanderen een transparant en snel proces voor alle betrokkenen. 

Interesse? Kijk vooral op onze site.

Wij staan ook op de Dag van de Openbare Ruimte op 28 en 29
september in de Jaarbeurs in Utrecht! Bezoek onze stand op 3.6.34. 

 

Lees meer...

Dag van de Openbare Ruimte

Dag van de Openbare Ruimte is het jaarlijkse ontmoetingsmoment voor iedereen die werkzaam is binnen het werkveld openbare ruimte: ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer.

Dit jaar is de Coöperatie Des Lands aanwezig met een stand die ze deelt met Econsultancy.
De afgelopen editie bezochten ruim 5.000 geïnteresseerden de beurs.

Voor gemeentelijke beleidsmakers, diensthoofden, gebiedsregisseurs, beheerders en projectmanagers, landschapsarchitecten, ontwerpers, stedenbouwkundigen, adviseurs en andere beroepsmatig geïnteresseerden de kans om bij ons en meer dan 400 andere bedrijven op de beursvloer inspiratie op te doen over de nieuwste producten, trends en oplossingen voor een moderne en leefbare omgeving.

Openingstijden:
Woensdag 28 september: 10.00u - 17.00u
Donderdag 29 september: 10.00u - 17.00u

Op woensdag 28 september hebben wij vanaf 16:00 uur een Des Lands borrel bij onze stand (3.6.34).

Locatie:
Jaarbeurs, Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Stand 3.6.34


Voor meer informatie klik hier.

Dag van de Openbare Ruimte
Lees meer...

Opgericht 17 maart 2015

Gestart op 1 mei 2015

Oprichtingsakte gepasseerd op 17 maart 2015.

 

Lees meer...
© 2018 Coöperatie Des Lands