Inloggen voor leden

Wachtwoord vergeten?
Voer hier uw e-mailadres in en wij sturen u een e-mail met daarin uw gebruikersnaam en een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.Inloggen

Sint-Michielsgestel - Watertuin De Beemden

De gemeente Sint-Michielsgestel wapent zich tegen overstromingen en verdroging. Het watermanagement wordt opgepakt onder andere door afkoppeling van het regenwater van het riool en waterberging. Voor de waterbergingslocaties gaat de gemeente niet alleen voor een functionele oplossing. De “watertuinen” moeten een versterking gaan vormen voor de dorpen, op het gebied van bijvoorbeeld recreatie, natuur, educatie en zorg. Samen met de gemeente en verschillende partners gaan we op zoek naar samenwerkingsverbanden en meerwaarde voor ondernemers, burgers en maatschappelijke partijen.

Eén van de watertuinen ligt in het gebied De Beemden op loopafstand van het centrum van Sint-Michielsgestel. In Watertuin De Beemden wordt een waterberging gerealiseerd. De watertuin vangt water op bij grote pieken en het water wordt benut in droge perioden. Het gebied krijgt een educatieve functie en het wordt beter toegankelijk gemaakt voor (rolstoel)gebruikers.

De Oversteek is vanaf het eerste moment betrokken bij de ontwikkeling van de watertuinen in Sint-Michielsgestel en stelt momenteel een projectplan op voor Watertuin De Beemden. De gemeente Sint-Michielsgestel heeft op advies van De Oversteek enkele bureaus die zijn aangesloten bij de Coöperatie Des Lands gevraagd om een bijdrage te leveren aan het project. ENtice2create stelt de kaarten op en verzorgt de opmaak van het document. Bureau Buitenwaard (in samenwerking met Frank Ringenaldus) voert ecologisch en hydrologisch onderzoek uit. Citeg werkt aan de kostenraming.

Dit is weer een mooie voorbeeld hoe de Coöperatie Des Lands u kan ondersteunen!

 

© 2018 Coöperatie Des Lands